ÎŢI TAIE RESPIRAŢIA! Topul celor mai SPECTACULOŞI zgârie-nori de pe glob (FOTO)

Embed:

Înalte, frumoase şi îţi taie respiraţia. Nu vorbim despre femei, ci despre zgârie-nori. Emporis Skyscraper Award a realizat un top al celor mai frumoase clădiri din lume, iar pe primul loc s-a plasat turnul Shanghai din China.  

Turnul Shanghai se ridică la peste 630 de metri deasupra oraşului. Acesta are 121 de etaje şi o suprafaţă totală de 380.000 de metri pătraţi. Clădirea găzduieşte birouri, magazine, un hotel de lux şi un muzeu.

Pe locul doi în clasamentul celor mai frumoase clădiri din lume s-a situat Evolution Tower din capitala Rusiei. Zgârie - norul cu 54 de etaje este amplasat în centrul Moscovei şi se deosebeşte prin construcţia s-a neobişnuită.  

Top trei a fost completat de Il Dritto din oraşul italian Milano. Clădirea inaugurată anul trecut are o înălţime de aproape 250 de metri.  

Clasamentul este completat de turnurile Jiangxi Nanchang Greenland Central Plaza din China. Construcţia lor a durat patru ani.

În top se mai regăsesc zgârie-nori din Australia, Statele Unite şi Emiratele Arabe Unite. Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai nu a fost inclusă în acest top. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu