Îți sângerează mereu gingiile și rănile ți se vindecă greu? Ce ți se întâmplă de fapt în corp

Ți se întâmplă și ție să îți sângereze gingiile de fiecare dată când te speli pe dinți sau chiar și la o simplă atingere? Dacă și rănile ți se vindecă greu, înseamnă că ai o deficiență mare de vitamina C.

Acest tip de deficiență este destul de rar întâlnit în zilele noastre, însă există câteva grupuri de persoane care au un risc ridicat: femeile care alăptează, persoanele în vârstă și fumătorii. Este ușor să îți obții necesarul de vitamina C din alimentație, dacă ai o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumă fructe și legume proaspete. O portocală mare sau o jumătate de ardei gras îți oferă doză zilnică recomandată.

De câtă vitamina C avem nevoie? Specialiștii afirmă faptul că zilnic avem nevoie de aproximativ 75 miligrame de vitamina C pentru ca organismul uman să funcționeze corespunzător.

În felul acesta o singură portocală îți va furniza un aport de aproximativ 80 de miligrame de vitamina C, dar în același timp îți fa furniza și o cantitate optimă de fibre astfel încât digestia să fie susținută să funcționeze corespunzător, scrie antena3.ro

Lasă un comentariu