Îţi piere pofta de mâncare. MUCEGAI şi MIZERIE la o întreprindere de patiserie din Capitală (VIDEO)

Încălcări grave la o întreprindere privată de patiserie din Capitală. Potrivit oamenilor legii, care au făcut verificări, a fost depistată o secție clandestină care nu era înregistrată la instituţiile fiscale conform legislației în vigoare.

De asemenea, polițiștii au stabilit că în perioada anilor 2013-2015, prin intermediul secției clandestine au fost produse și vândute pe piața internă mărfuri în valoare de peste 3.500.000 de lei. Astfel, administraţia întreprinderii obținând profituri în proporții deosebit de mari.

În urma perchezițiilor, s-a constat că patiseria activează cu încălcări grave a normelor sanitaro-igienice, având mucegai pe pereți și în depozitele frigorifice. În acest sens, urmează a fi sesizat Centrul de sănătate publică.

Totodată, au fost ridicate înscrisuri de ciornă, documente și acte contabile potrivit cărora s-a stabilit că întreprinderea livra mărfuri prin rețeaua de comerț proprie din municipiul Chișinău, fără a elibera acte de proveniență ce atestă veridicitatea termenului de valabilitate.

Poliţiştii au inițiată o cauză penală. Persoana care se face vinovată, riscă o amendă de până la 120.000 de lei şi lichidarea întreprinderii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu