Îţi este frig la birou? Trucuri care te ajută să te încălzeşti în sezonul rece

De când au scăzut temperaturile, ai mâinile şi picioarele foarte reci, buzele uscate şi frisoane cât curpinde. Există câteva soluţii să te încălzeşti rapid dacă toate aceste stări te curpind când esti la birou.

Multă lume are tendinţa de a bea băuturi calde în sezonul rece, pentru a se încălzi. Pentru un efect sigur se recomandă însă ceaiul de ghimbir, cel care are proprietatea de a creşte temperatura corpului.

De asemenea, este foarte important să consumi proteine când nu ai rezistenţă la frig. Şi asta pentru că digestia proteinelor se face mai lent, lucru care determină o creştere a temperaturii corporale. De exemplu, un bol de fulgi de ovăz fierţi în lapte de soia asigură un plus de proteine şi calciu la micul dejun, recomandă nutriţioniştii. Dacă adaugi peste acest terci şi câteva linguriţe de iaurt vei avea o cantitate mai mare de proteine.

Un aspect foarte important îl reprezintă consumul de cafea, musai decofeinizată! Şi asta pentru că se ştie despre cofeină că blochează anumiţi receptori ai vaselor sanguine, astfel că vasele de sânge rămân dilatate şi pierzi mai multă căldură, scrie click.ro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu