Italienii de la Alfa Romeo au venit să uimească publicul american prin modelul 4C Spider

Alfa Romeo vrea să cucerească publicul american cu noul 4C Spider, prezentat la Salonul Auto de la Detroit, scrie autostrada.md.

2016 Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider este varianta decapotabilă a modelului italian cu același nume. Decapotabila păstrează proporţiile şi trăsăturile generale de design ale fratelui cu acoperiş fix, însă vine și cu câteva retuşuri estetice pe care le va primi ulterior și coupeul.

2016 Alfa Romeo 4C Spider1

Mai concret, vorbim despre un set de faruri noi, redesenate, stopurile cu tehnologie LED, spoilerul reoptimizat aerodinamic şi prizele de aer noi. Diferența majoră constă în acoperişul textil, care poate fi înlocuit, opţional, şi cu un hard-top detaşabil, din fibră de carbon.

2016 Alfa Romeo 4C Spider2

Cele din urmă modificări fac ca automobilul să cântărească cu 10 kilograme mai mult decât varianta coupe. Sub capotă se află acelaşi motor cu patru cilindri, de 1.75 litri, supraalimentat, capabil să dezvolte 237 de cai putere şi un cuplu motor de 350 de Nm. Alături de transmisia automată cu dublu ambreiaj, care schimbă rapoartele în doar 130 de milisecunde, 4C Spider poate accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 4,1 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 258 de km/h.

2016 Alfa Romeo 4C Spider3

La interior italienii mizează în continuare pe minimalism, automobilul fiind dotat cu scaune sport realizate din material compozit uşor şi îmbrăcate în piele, volan sport învelit şi el în piele, padele ascunse în spatele volanului, pedale din aluminiu, inserţii din fibră de carbon la nivelul gurilor de ventilaţie şi ecran multimedia de 7 inci.

2016 Alfa Romeo 4C Spider4

Debutul european al modelului va avea loc în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, după care va fi organizată și producția în serie a modelului.

2016 Alfa Romeo 4C Spider5

Pentru a urmări o galerie amplă şi impresionantă cu modelul italian accesaţi autostrada.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu