Italia va împrumuta Franţei una dintre cele mai faimoase opere de artă ce-i aparţine lui Leonardo Da Vinci

Italia a luat decizia de a împrumuta Franţei una dintre cele mai faimoase opere de artă ce-i aparţine lui Leonardo Da Vinci, "Omul Vitruvian", relatează dpa, într-un gest de bună-voinţă menit să dezamorseze conflictul dintre cele două ţări care îl revendică în egală măsură pe acest mare geniu al Renaşterii care s-a născut în Italia dar a murit în Franţa, scrie agerpres.ro.

Desenul "Omul Vitruvian" va fi prezentat la Muzeul Luvru, din Paris, în cadrul unei expoziţii dedicate împlinirii a 500 de ani de la moartea marelui artist şi inventator.

O sursă din Ministerul italian al Culturii a confirmat marţi decizia de a împrumuta această lucrare. Împrumutul, timp de 8 săptămâni, a fost aprobat de directorul Muzeului Galleria dell'Accademia din Veneţia, muzeul care deţine acest exponat deosebit de important.

În schimb, Franţa va împrumuta Italiei anul viitor câteva lucrări de artă semnate de Raphael, ce vor fi expuse la Muzeul Scuderie del Quirinale din Roma pentru a marca împlinirea a 500 de ani de la moartea celebrului pictor renascentist.

Lasă un comentariu