Italia: Unsprezece oameni au murit după ce au fost luaţi de ape într-un parc naţional

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma unei creşteri bruşte de nivel a râului Raganello, în parcul naţional Pollino din Calabria, a crescut la 11, a anunțat marți dimineață șeful Protecţiei civile regionale, Carlo Tansi, potrivit jurnalul.ro.

Potrivit precizărilor sale, în noaptea de luni spre marți, la spitalul din orașul Cosenza, a murit unul dintre răniții cu serioase traume cranio-cerebrale. Tansi a menționat că mai sunt internate alte 11 persoane. Sunt cinci dispăruți.Potrivit media, persoanele care şi-au pierdut viaţa făceau parte dintr-un grup de circa 15 excursionişti care au fost surprinşi de vremea nefavorabilă.

Căutările continuă, şi cu ajutorul unui elicopter, pentru a verifica dacă există eventuali dispăruţi, întrucât salvatorii nu ştiu numărul de excursionişti care se aflau în parc la momentul creşterii nivelului râului.

Proiectoare puternice au fost transportate la faţa locului pentru a continua cercetările şi pe timp de noapte.După mai multe ore de ploi puternice şi vânt, condiţiile meteo s-au ameliorat în cursul serii în această zonă din Calabria, aflată în apropierea oraşului Cosenza.

Defileurile Raganello sunt un traseu recomandat numai excursioniştilor cei mai experimentaţi din cauza numeroaselor dificultăţi şi, o perioadă de timp, acesta a fost chiar interzis, reaminteşte agenţia de presă AGI.

Autorităţile locale au reglementat după aceea mai strict accesul la această zonă şi au instalat indicatoare pe stânci pentru a le permite salvatorilor să identifice locurile mai uşor, potrivit aceleiaşi surse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu