Italia: Replicile cutremurelor de miercuri ar putea dura câteva săptămâni și chiar luni

Pământul a continuat să se zguduie în centrul Italiei, mai mult de o sută de replici fiind înregistrate în noaptea de joi spre vineri, după ce sute de persoane sinistrate au fost nevoite să se cazeze temporar pe coasta Mării Adriatice, notează Agerpres.

După cele două seisme puternice de miercuri seara, urmate de sute de replici, numai în noaptea de joi spre vineri Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a înregistrat încă o sută de noi replici dintre care 11 au avut magnitudini cuprinse între 3 și 3,5, informează AFP.

Potrivit experților, aceste replici ar putea dura câteva săptămâni și chiar luni.

Citeşte şi: DEZASTRUOS! Cutremurele de 5,4 şi 6,1 grade produse în Italia au avut peste 350 DE REPLICI

Pentru locuitorii ale căror case s-au prăbușit sau au fost deteriorate ori li s-a restricționat accesul în acestea deoarece sunt situate în zone considerate periculoase, protecția civilă a propus persoanelor sinistrate susținere financiară pentru relocare individuală, cazare în unități colective aflate în zonă sau în hotelurile aflate pe coastă, la circa 80 de kilometri.

''Peste 500 de persoane au ales această din urmă opțiune și își folosesc propriile vehicule sau autobuzele puse la dispoziție de protecția civilă'', se arată în comunicatul difuzat în timpul nopții.

La Ussita, una dintre localitățile cele mai afectate de seismele recente în urma cărora nu s-au înregistrat decese dar care au cauzat numeroase pagube materiale, circa 260 de persoane s-au refugiat în campingul din zonă, mai arată AFP.

Premierul italian, Matteo Renzi, a vizitat, joi, zonele calamitate și a asigurat deblocarea de fonduri de asistență în valoare de 40 de milioane de euro.

"Italia nu-și abandonează cetățenii", a spus acesta amintind: "Noi suntem mai puternici", dar și faptul că banii alocați nu vor fi de ajuns, dar că sunt "un prim semnal", mai arată sursa citată.

PUBLIKA.MD aminteşte că două cutremure cu magnitudinea 5,4 și, respectiv, 6,1 au afectat miercuri centrul Italiei, provocând rănirea ușoară a zeci de persoane, prăbușirea unor clădiri foarte vechi și numeroase alte pagube.

Ambele seisme s-au resimțit într-o mare parte din teritoriul italian și au provocat panică până la Roma.

Cutremurele de miercuri au avut loc după doar două luni de cutremurul în care și-au pierdut viața aproape 300 de persoane în aceeași regiune.

Citeşte şi: Un CUTREMUR PUTERNIC a zguduit din nou centrul Italiei

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu