ITALIA RĂMÂNE ÎN STARE DE ŞOC. În urma tragediei din Genova sub dărâmături au rămas cel mult 20 de oameni

Embed:

Au trecut trei zile de la prăbuşirea podului din Genova, dar Italia încă rămâne în stare de şoc. Zi şi noapte, la locul tragediei lucrează sute de salvatori şi câini în speranţa unui miracol că sub bucăţile imense de beton ar mai putea exista supravieţuitori.

Datele colectate de pe camerele de supraveghere, martori şi presă arată că sub ruine s-ar mai multea afla între 10 şi 20 de oameni. Între timp, jurnaliştii italieni au făcut rost de înregistrările primelor apeluri la 112 în care oamenii speriaţi au anunţat despre prăbuşirea podului.

Din conversaţii se poate observa că dispecerilor nu le vine să creadă ceea ce aud.

"- Bună ziua. Aţi sunat la 112.
- Ascultaţi, podul Morandi s-a prăbuşit, cel de pe Polcevera!
- Cum adică s-a prăbuşit?
- S-a prăbuşit. Cum s-a prăbuşit? Întreabă-i pe ei de ce s-a prăbuşit.
- În regulă, pe strada Fillark?
- Da, anunţaţi imediat că să nu se prăbuşească alte mii de maşini."

"- Viaductul Morandi s-a prăbuşit.
- S-a prăbuşit?
- Viaductul Morandi s-a prăbuşit.
- Autostrada?
- Da. Vă sun de pe Strada Mansueto. Îl vedeam de la fereastră. Acum nu mai văd nimic."

Unul dintre supravieţuitorii tragediei spune că şi-a văzut moartea cu ochii. 

"Eram la un pas de a cădea în prăpastie. Erau maşini în faţa mea care nu au reuşit să frâneze şi au căzut de pe pod", a spus Luigi Fiorillo, supravieţuitor.

În timp ce supravieţuitorii încearcă să depăşească starea de şoc, la nivel oficial curg acuzaţiile. Vicepremierul italian, Luigi Di Maio, susţine că de vină este firma care gestionează întreţinerea autostrăzilor din ţară, care ar cheltui aiurea banii pentru reabilitare.

"De acum încolo, toate companiile care lucrează sau vor lucra cu guvernul italian trebuie să ştie că dacă nu vor respecta regulile, nu vor avea parte de concesii", a spus Luigi Di Maio, vicepremierul Italiei.

Locuitorii din Genova cred însă că nu doar starea infrastructurii este de vină, dar şi traficul infernal. Ei spun că în fiecare zi pe acolo trec numeroase camioane, iar în anii '60 când a fost construit, podul Morandi nu era prevăzut pentru astfel de presiuni.

În urma tragediei din Genova au murit 38 de oameni. Printre ei este şi un cetăţean al Moldovei în vârstă de 44 de ani. Un alt moldovean de 34 de ani a suferit traumatisme la cap şi a fost ieri operat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu