Italia nu va găzdui Jocurile Olimpice din 2020

Embed:

Criza financiară ce ţine în corzi întreaga lume, pune în mare dificultate şi sportul! Guvernul Italian, condus de Mario Monti, a anunţat că nu va susţine candidatura Romei de a găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020!

"Am luat decizia în unanimitate ca Italia să nu găzduiască Jocurile Olimpice din 2020, din cauza instabilităţii financiare a ţării, ce nu garantează finanţarea competiţiei", a declarat premierul italian Mario Monti.

În ultimele şase luni, Italia a adoptat o serie de măsuri dure de austeritate, pentru a echilibra bugetul, dar şi a ameliora criza datoriilor, care ameninţă întreaga zona euro. Iar încercarea de a găzdui Jocurile Olimpice ar putea pune în pericol încrederea italienilor care sunt supuşi la sacrificii economice dure.

Pe lângă Roma, alte oraşe se gândesc să renunţe la găzduirea competiţiei, la fel din cauza crizei economice. Este vorba despre Doha, Madrid, Istanbul şi Tokyo.

Jocurile Olimpice din 2012 vor avea loc la Londra, în această vară, în timp ce locul de desfăşurare al Jocurilor din 2016 va fi la Rio de Janeiro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu