ITALIA: Cel puţin cinci persoane au decedat din cauza condiţiilor meteo extreme

Cel puţin cinci persoane au murit luni în Italia, după ce vântul dezastruos a dărâmat mai mulţi copaci, iar furtuna cauzat creşterea nivelului râurilor, au informat serviciile de salvare.

Agenţia italiană pentru Protecţia Civilă a emis mai multe avertizări meteo, după ce furtuna a afectat o mare parte a ţării. Autorităţile mai multor au anunţat că şcolile vor fi închise şi au îndemnat oamenii să nu călătorească decât dacă este indispensabil.

Printre victime se numără doi oameni care au murit după ce un copac a căzut pe maşina în care se aflau la Roma, o altă persoană a murit în localitatea Terracina, un tânăr a fost strivit de un copac în Napoli, iar o femeie a murit în regiunea Liguria.

"Rămâneţi în casă. Nu mergeţi afară pentru niciun motiv", a declarat primarul din Terracina, Nicola Procaccini.

Mai multe obiective turistice au fost închise publicului, inclusiv Forumul Roman şi Colosseumul, după ce zeci de copaci au căzut în capitala Roma. În Veneţia, autorităţile au interzis accesul în Piaţa San Marco, după ce aceasta a fost inundată din cauza furtunii.

Autorităţile au mai anunţat că astăzi şcolile vor rămâne închise în mai multe oraşe, inclusiv în Roma, Veneţa, Verona şi Napoli.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu