ISTORICUL zonei de agrement Vadul lui Vodă. DEZVĂLUIRI din trecut şi cum arată în prezent (VIDEO)

Embed:

Vadul lui Vodă este o destinaţie populară pentru moldoveni, în special vara. Această zonă este cunoscută pentru plaje, aerul bun pentru diverse tratamente şi multe baze de odihnă.

Pe timpuri, în zona localităţii Vadul lui Vodă era doar o pădure. Datorită copacilor, aerul era foarte curat şi benefic pentru relaxare și tratament. Astfel, în anul 1960 aici a fost amenajată o zonă de odihnă.

"Zona nu era îngrijită. Aleea de pietoni care ducea în zona de odihnă. Vedem plaja care era în vremea aceea doar o fâșie mică de nisip", a arătat şeful de sector la Întreprinderea "Spaţii Verzi", Vasile Dadu.

Prima bază de odihnă construită aici a fost "Codru". Acum au rămas doar ruinele acesteia.

"Era o bază, una dintre cele mai bune din țară, nu doar din Vadul lui Vodă", a adăugat Vasile Dadu. 

Clădirea a fost distrusă în urma unor alunecări de teren de acum mai bine de zece ani. Printre primele baze de odihnă ridicate aici este şi un camping.

"Pe vremurile acelea se socotea că era bine de odihnit și în așa condiții", a precizat Vasile Dadu.

Un om de afaceri a transformat baza de odihnă în tabără pentru copii, dar îi este greu să câștige bani din această afacere.

"Nu e uşor şi nici nu avem la ce tinde mai mult, căci aşa e situaţia din ţară", a spus directorul taberei de odihnă, Mihai Garbuz.

În întreaga localitate sunt aproximativ 15 baze de odihnă cu lăcăţi la uşi. Totuşi, sunt două sanatorii balneare care rămân la fel de populare ca în perioada sovietică.

"Ultimii cinci ani noi nu avem locuri, stau în rând", a explicat șeful de gospodărie al unui sanatoriu, Tudor Barbacaru.

În Vadul lui Vodă sunt aproximativ 100 de baze de odihnă. Puţine dintre acestea au, însă, clienţi permanenţi.

În prezent, nu exista o statistică precisă a turiștilor care vizitează această zonă ce se întinde pe o suprafață de 584 de hectare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu