Istoricul Ţîcu, candidat la fotoliul de primar al Capitalei, are proiecte de protejare a monumentelor

Embed:

Istoricul Octavian Ţîcu, candidat la fotoliul de primar al Capitalei din partea "Partidul Unității Naționale", îşi propune să reorganizeze şi să contribuie la protejarea monumentelor istorice din Capitală.

Nu în zadar, fiecare ieşire a lui Ţâcu în faţa presei este făcută lângă un edificiu ocrotit de stat. De data aceasta, candidatul a ales Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, fosta clădire a Sfatului Țării. 

"Aici, acum 100 de ani s-a votat unirea cu România în trei rânduri. Cândva a fost cea mai frumoasă şi arătoasă clădire din Chişinău, dar acum arată dezastruos, este avariată şi într-o stare de degradare avansată. Multe din aceste clădiri vor fi puse în valoare turistică şi vor deveni emblematice", a spus candidatul pentru funcţia de primar al Capitalei, Octavian Ţîcu.

De asemenea, dacă va ajunge primar, Ţâcu susţine că va pune în practică aşa-zisul program "1+1" pentru renovarea clădirilor. Adică, un leu să fie oferit de municipalitate, iar altul din partea administraţiei clădirilor, care ar urma să fie reconstruite. 

În cursa electorală pentru şefia Capitalei au fost înscrişi 19 candidaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu