Istoria tatălui de 82 de ani care îşi creşte fiica de trei ani i-a sensibilizat pe moldoveni şi i-au oferit daruri Năsticăi

Embed:

Istoria tatălui de 82 de ani care îşi creşte fiica de doar trei ani i-a sensibilizat pe moldoveni.

Zeci de oameni s-au mobilizat după un reportaj realizat de Prime TV şi i-au oferit daruri Năsticăi. În timp ce comunitatea le-a sărit în ajutor, aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol refuză să elibere actele necesare pentru ca fetiţa să poată fi luată sub tutelă de o rudă din Căuşeni.

Tatăl ei, Gheorghe Parfeni, a fost invitat astăzi, la emisiunea Prima Oră, unde a cerut disperat implicarea autorităţilor de la Chişinău, pentru ca Năstica să aibă o soartă mai bună.

După ce pretinsele autorităţi de la Tiraspol s-au răzgândit să o ducă pe Năstica la orfelinat, acum acestea deja refuză să elibereze actele necesare pentru obţinerea certificatului de naştere moldovenesc, fără de care nu poate fi perfectată tutela asupra fetiţei şi nici nu poate fi înscrisă la grădiniţa din Căuşeni.

"E nevoie de o serie de acte pe care nu le putem obţine de la autorităţile din Transnistria, au refuzat să elibereze fără a motiva din ce cauză", a explicat Alexandra Dumitraşcu, strănepoata lui Gheorghe Parfeni.

Iar în tot acest timp autorităţile noastre se fac că plouă şi nu au mişcat un deget pentru a-i ajuta. În schimb, durerea acestui copil este alinată de oamenii cu inimă mare. După emisiune, două mămici au venit cu mai multe cutii de daruri pentru Năstica, iar fericirea a fost mare când a primit prima ei triciletă.

A primit toate cele necesare, de la produse alimentare şi până la haine, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să măsoare pantofii.

Darurile au fost adunate prin intermediul reţelelor de socializare de către mămicile care au fost sensibilizate de povestea Năsticăi.

"Avem jucării. produse alimentare, practic de toate, începând de la zahăr, ulei, halva, hrişcă, tot ce este necesar pentru copii", a spus Moga Iuliana, donatoare.

"Vreau să mulţumesc la toţi care s-au implicat. Mesajul nostru este nu atât cât să salvăm fetiţa, cât să o susţinem", a precizat Olesea Ipati, donatoare.

Gheorghe Parfeni spune că nici nu şi-a imaginat că va primi atâta sprijin din partea unor oameni străini, în timp ce proprii copii s-au dezis de el din cauza Năsticăi: "Eu sunt cel mai fericit, sincer vă spun. Această fetiţă este dar de la Dumnezeu".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu