Istoria redată prin tehnologie. Un german a creat o aplicaţie cu Zidul Berlinului

Embed:

Germania nu uită perioada dramatică prin care a trecut. La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, un expert în tehnologie informatică a creat o aplicaţie, cu ajutorul căreia poate fi văzută evoluţia construcţiei din perioada comunistă, considerată un real simbol al Războiului Rece. Deoarece urmele zidului aproape nu mai sunt vizibile, creatorul susţine că inveţia sa permite tinerei generaţii să înţeleagă mai bine istoria ţării.

"Aveam opt ani de când a căzut Zidul Berlinului. Sigur, nu înţelegeam foarte bine ce însemna acestă construcţie. Credeam că este sfârşitul lumii. Puteai să te uiţi la stânga şi la dreapta, dar nu puteai vedea nimic în faţă şi părea fără sfârşit în ambele direcţii", a afirmat creatorul aplicaţiei, Peter Kolski.

Cu ajutorul aplicaţiei de realitate augmentată, cei care utilizează dispozitive iOS, pot vedea zidul care măsura 155 kilometri lungime şi patru metri înălţime, în jurul căruia patrulează o mulţime de soldaţi. Sunt ilustrate şi turnurile de control, iar cu un simplu click se poate observa cum a evoluat construcţia zidului în decurs de aproape trei decenii, cât a rezistat. Invenţia a reuşit să-i impresioneze pe mulţi.

"E o idee foarte bună dacă vrei să ajuţi copiii să înţeleagă cum a fost în trecut. În acelaşi timp, pentru cei în vârstă, e interesant să-şi amintească despre acele timpuri".

"Este minunat, pentru că este foarte dificil acum să-ţi imaginezi cum arăta zidul şi câte clădiri a cuprins în interiorul său. Fiii mei sunt foarte impresionaţi să vadă aceste imagini, pentru că altfel nu puteau înţelege cum a fost".

Procesul de distrugere a Zidului Berlinului a început în data de 9 noiembrie 1989.

Lasă un comentariu