Istoria Germaniei, PĂTATĂ DE SÂNGE! Cele mai grave atacuri armate

O persoană a fost rănită într-un atac cu armă albă și cu armă de foc în centrul orașului Koln, la primele ore ale dimineții de 15 august 2016, potrivit ziarului german Express, care a adăugat că doi suspecți au reușit să fugă, transmite Reuters, citat de Agerpres.ro.

Potrivit cotidianului citat, la scurt timp după ora locală 04:00, câțiva oameni au declarat poliției că trei sau patru persoane păreau să aibă probleme cu un alt bărbat. Martorii au spus că au văzut bărbați atacându-se unii pe alții cu topoare, a scris Express în ediția online.

Un bărbat care a fost înjunghiat a încercat să fugă cu mașina, moment în care alți bărbați au deschis focul în direcția lui, dar au nimerit doar autoturismul acestuia.

Prezentăm în cele ce urmează o cronologie a celor mai grave atacuri armate care au avut loc în Germania între anii 2009 și 2016:

26 iulie 2016 — Un pacient a deschis focul asupra unui medic într-o clinică universitară din Steglitz, un cartier al Berlinului, după care atacatorul s-a sinucis. În urma incidentului medicul a murit. Poliția germană a afirmat că nu au existat indicii de atentat.

24 iulie 2016 — O explozie produsă într-un restaurant din orașul Ansbach în sudul Germaniei, în apropiere de Nürnberg, a ucis o persoană și a rănit alte 15. Explozia a avut loc în fața unui restaurant situat în apropierea intrării la un festival de muzică. Explozia a fost produsă de un refugiat sirian care suferea de tulburări psihiatrice și care a murit în urma acesteia. Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul sinucigaș cu bombă susținând că autorul atacului era unul dintre "soldații" săi.

24 iulie 2016 — Un atac cu macetă, soldat cu un mort și cu doi răniți, a avut loc într-o stație de autobuz din orașul Reutlingen, landul Baden-Wuerttemberg, din sud-vestul Germaniei. Autorul atacului, un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani, a fost arestat de poliție. Tânărul sirian mai fusese implicat în alte incidente în care rănise oameni.

22 iulie 2016 — Un atac armat, care a avut loc la Munchen, Germania, s-a soldat cu moartea a nouă persoane și cu rănirea altor 35, dintre care trei în stare foarte gravă. Autorul atacului este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen. Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald's, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă. Autorul atacului s-a sinucis.

18 iulie 2016 — Un individ cu un topor a atacat călătorii dintr-un tren lângă Wuerzburg (landul german Bavaria), rănind mai multe persoane, dintre care trei în stare gravă. Individul, un afgan în vârstă de 17 ani, a fost împușcat de poliție, au anunțat autoritățile locale. Un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecționat artizanal, a fost găsit la percheziția camerei în care locuia tânărul refugiat afgan. Acesta, sosit fără familie în Germania în urmă cu doi ani și solicitant de azil din 2015, a acționat singur, a anunțat ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann.

23 iunie 2016 — Un bărbat mascat înarmat cu un pistol și cu o centură cu muniție a deschis focul într-un cinematograf din orașul german Viernheim din vestul Germaniei rănind între 20 și 50 de persoane, după care s-a baricadat în interior. Un german în vârstă de 19 ani bănuit ca fiind autorul atacului a fost împușcat mortal de poliție.

10 iulie 2015 — Cel puțin două persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc în localitatea Leutershausen, din sudul Germaniei. Atacatorul a fost arestat.

7 martie 2010 — Câțiva indivizi înarmați au pătruns într-un mare hotel din Berlin, unde se desfășura cel mai mare turneu de poker din Germania, și au furat o mare sumă de bani. Răufăcătorii au amenințat personalul care asigura securitatea turneului și au cerut banii. Mai mulți participanți au fost ușor răniți, incidentul provocând panică.

11 mai 2009 — Un individ mascat, înarmat cu mai multe cuțite, a intrat într-o școală generală din orășelul Sankt Augustin, situat în apropiere de Bonn, rănind o elevă. Majoritatea elevilor a fost evacuată din incinta școlii.

11 martie 2009 — Zece persoane, opt elevi și doi adulți, au fost ucise într-un atac armat ce a avut loc într-un colegiu tehnic din apropiere de Stuttgart (sud-vestul Germaniei). Un adolescent în vârstă de 17 ani, suspectat că a fost autorul atacului, s-a sinucis.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu