Istoria atacurilor împotriva SUA

Embed:

După atacurile din 11 septembrie 2001, Statele Unite ale Americii au devenit ţintele mai multor acţiuni teroriste. Cele mai multe au fost îndreptate împotriva politicii Casei Albe. În urma acestor atacuri, aproape 3000 de oameni au murit. Două avioane deturnate au intrat, atunci, în cele două turnuri ale The World Trade Center din New York, iar un al treilea s-a prăbuşit în sediul Pentagonului din Arlington. O a patra aeronavă nu şi-a atins ţinta, Capitoliul, şi s-a prăbuşit în comitatul Somerset din Pennsylvania.

O săptămână mai târziu o altă ameninţare s-a abătut asupra americanilor. Pericolul venea prin poştă sub forma unor plicuri cu Anthrax. Detinatari au fost câteva instituţii media şi doi senatori americani. Cinci oameni au murit şi alţi 17 au fost infectaţi.

În octombrie 2002, doi bărbaţi au ucis 10 oameni cu ajutorul unei arme cu lunetă în regiunea Washington. Iar pe 10 august 2006, poliţia din Marea Britanie a prevenit un plan, potrivit căruia mai multe avioane cu destinaţii diferite din SUA urmau să devină ţinte ale teroriştilor.

În octombrie 2007 mai multe dispozitive explozive au fost aruncate în direcţia Consulatului Mexican de la New York. În martie 2008 o bombă a explodat în apropierea centrului militar de recrutare din Times Square din New York. Iar în iunie un american de origine musulmană a deschis foc asupra unui centru de recrutare. Atunci, un militar a fost ucis şi altul a fost rănit.

Pe 25 decembrie un nigerian a încercat să detoneze o bombă într-un avion de pe cursa Amsterdam-Detroit. Acesta şi-a dat foc, rănind alţi doi pasageri. Atacul a eşuat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu