Israelul negociază cu SUA pe tema posibilei anexări a coloniilor din Cisiordania

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat luni că poartă discuţii cu Administraţia Donald Trump despre posibila anexare a coloniilor evreieşti din teritoriul palestinian Cisiordania.

"În privinţa aplicării suveranităţii (israeliene), pot spune că discut deja cu americqanii despre acest subiect de ceva timp", a declarat Benjamin Netanyahu.

"Trebuie să ne coordonăm cât mai mult posibil cu americanii; relaţia cu americanii este un avantaj strategic pentru Israel şi pentru situaţia coloniilor. "Legislaţia" în sensul suveranităţii asupra coloniilor "trebuie să fie o iniţiativă guvernamentală, nu una privată, deoarece este vorba de o acţiune istorică", a explicat liderul israelian.

Benjamin Netanyahu a blocat duminică un proiect de lege care prevedea aplicarea suveranităţii israeliene asupra coloniilor evreieşti. Proiectul de lege se referea doar la coloniile din Cisiordania, nu la întregul teritoriu. Premierul Israelului a recomandat evitarea acţiunilor care ar pune Statele Unite în imposibilitatea ajungerii la acorduri cu ceilalţi membri ai comunităţii internaţionale, scrie mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu