Israelul a lansat un contraatac în Fâșia Gaza, după ce palestinienii au atacat sudul Israelului cu mortiere

Avioane de luptă ale Israelului au bombardat marți mai multe baze militare ale grupării Hamas din Fâșia Gaza, după ce palestinienii au atacat sudul Israelului cu mortiere, scrie libertatea.ro.

Acesta este cel mai puternic contraatac al forțelor israeliene de la războiul din 2014 cu Hamas. Cel puțin o bază militară Hamas și alte 4 ale Jihadului Islamic – o altă fracțiune înarmată – au fost lovite în acest contraatac israelian, au spus surse din armată, potrivit The Guardian.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului a confirmat că armata desfășoară operațiuni în Gaza și că ”exploziile care s-au auzit au legătură cu această activitate”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va răspunde cu ”o mare forță”, după ce Israelul a fost atacat marți de mortierele palestiniene, majoritatea proiectilelor fiind interceptate de stucutul antirachetă ”Domul de Fier”.

Șeful guvernului de la Ierusalim a dat vina pe Hamas și pe Jihadul Islamic, avertizând că Israelul va avea ”un preț greu pentur oricine care încearcă să atace”. Totuși, până în prezent, nicio grupare nu a revendicat atacul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu