Islanda va boicota diplomatic Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Care este motivul

Islanda va boicota diplomatic Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, ca reacţie la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal. Decizia vine în aceeaşi zi după ce SUA şi multe ţări din Uniunea Europeană au anunţat că vor expulza diplomaţi ruşi, în contextul aceluiaşi scandal, scrie libertatea.ro.

Guvernul islandez nu va expulza niciun diplomat rus, dar anunţă că “toate întâlnirile bilaterale cu oficiali ruşi de rang înalt vor fi amânate pe termen nedeterminat. În acest context, niciun oficial guvernamental islandez nu va participa la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia, programată în această vară”, a anunţat luni seară Ministerul islandez de Externe.

“Guvernul Islandei a decis să se alăture acţiunilor decise de ţările occidentale ca reacţie la atacul chimic din orăşelul britanic Salisbury, care este o încălcare gravă a reglementărilor internaţionale, o ameninţare la pacea şi securitatea Europei”, a precizat Ministerul islandez de Externe, potrivit presei de la Reykjavik.

În urmă cu două săptămâni, Familia Regală şi Guvernul Marii Britanii au anunţat că vor boicota Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, astfel că niciun ministru britanic sau membru al Familiei Regale va nu participa la Finala Cupei Mondiale din Rusia. Ulterior, mai multe ţări au anunţat că au în vedere un boicot diplomatic la Cupa Mondială de Fotbal, în semn de solidaritate cu Regatul Unit.

Cupa Mondială de fotbal va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie în Rusia.

Luni, 26 martie, SUA şi mai multe ţări din Uniunea Europeană au anunat că vor expulza diplomaţi ruşi, după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal. Şi România a anunţat că va expulza un diplomat rus de pe teritoriul ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu