Islamiştii şi-au găsit un refugiu în Bosnia! Au înfipt steagul negru în satele sărace

Peste 300 de islamişti s-au alăturat grupărilor teroriste, printre numărându-se și doi dintre cei mai căutați teroriști din lume: Bajro Ikanovic. Islamiștii radicali și-au găsit un refugiu nou în Bosnia, unde recrutează luptători, încurajează jihadul și predică o interpretare fundamentalistă a islamului chiar în mijlocul Europei, scrie Der Spiegel, potrivit libertatea.ro.

Potivit Ministerului Securității din Bosnia, muniția folosită în atacul de la Charlie Hebdo, în ianuarie 2015, provenea din Bosnia, la fel ca și o parte din armamentul utilizat în atacurile de la Paris din luna noiembrie a anului trecut.

"Pare, din ce în ce mai mult, că un nou sanctuar pentru luptătorii ISIS a fost ridicat în mijlocul Europei. În satele izolate flutură steagul negru al Statului Islamic", scriu jurnaliștii de la Der Spiegel.

Ca procent din populație, doar din Belgia s-au alăturat mai mulți europeni grupării teroriste, adaugă aceștia.

"Cu explozibili la piept deschidem calea spre Rai", spune acesta într-o înregistrare video.

Și nu doar musulmanii din Bosnia au răspuns chemărilor de acest gen.

"Musulmani din Kosovo, Macedonia și Serbia se numără printre cei 22.000 de luptători ISIS ale căror nume au fost date publicității în martie", potrivit Der Spiegel care atrage atenția că sărăcia și absența statului de drept fac ca numărul de recruți să crească.

În Bosnia există peste 64 de comunități musulmane suspectate de radicalism, potrivit autorităților locale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu