ISIS a publicat HARTA cu ŢĂRILE pe care LE CONTROLEAZĂ CEL MAI BINE. Cum este văzută Moldova

Gruparea teroristă Stat Islamic a dat publicității o hartă cu zonele cele mai bine controloate de unitățile de acțiune ale grupării.

Zonele ocupate de ISIS fac parte din Europa, Asia și Africa. Aici deține cele mai multe "celule" și pot fi oricând activate.

Lista a fost dată publicității la doar câteva ore după atacurile sângeroase din aeroportul din Istanbul, care include Franța și Turcia.

"Graficul prezentat de jihadiști segmentează teritoriile în 3 secțiuni, unele de control major, altele pe care ISIS le controlează moderat și a treia categorie cu o prezență mai slabă a celulelor secrete", scrie stiripesurse.ro, care citează  Mirror.co.uk.

Celulele teroriste împânzesc mai multe state din vestul Europei, potrivit propagandei ISIS: Germania, Franța, Marea Britanie, Spania. Alte zone cu risc maxim de atac din partea jihadiștilor sunt Turcia și Rusia.

Riscul este ceva mai scăzut în Italia, Suedia, Serbia și Grecia și la un nivel moderat în Portugalia, Irlanda, Norvegia, Austria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, dar și Bulgaria și România. Şi Republica Moldova este colorată cu galben pe această hartă, semn că ţara noastră se află sub risc mediu.

Cea mai slabă prezență ISIS s-ar manifesta în Polonia, Cehia și țările baltice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu