Îşi unesc forţele pentru a dezvolta afaceri profitabile. 100 de antreprenoare şi-au dat întâlnire în cadrul unui atelier de lucru

Embed:

Îşi unesc forţele pentru a dezvolta afaceri profitabile la noi, acasă! Vorbim despre 100 de femei antreprenoare din diferite sfere ale mediului de afaceri, care şi-au dat întâlnire, astăzi, la Chişinău în cadrul unui atelier de lucru. Participantele şi-au împărtăşit experiențele şi ideile, dar au vorbit şi despre greutăţile pe care le întâmpină. Pentru a-şi întări poziţiile, antreprenoarele au decis să creeze câteva asociaţii bazate pe parteneriate, atragere de clienţi, dar şi pe bază de onestitate şi încredere.

Ina Macovei are o afacere în domeniul textilelor, mai exact, produce încălţăminte din lână, blană naturală şi din piele. Antreprenoarea spune că articolele sale sunt exportate în Europa, cel mai des în România, iar acum ar avea nevoie de un partener de afaceri din aceeaşi sferă.

"Eu mereu am crezut în onestitate şi cred până în ziua de azi. Eu cred că între femei parteneriatele sunt foarte frumoase atunci când totul este făcut corect şi sper să-mi găsesc pe cineva cu care să colaborăm frumos. Eu brodez pe papuci, sunt interesată să găsesc pe cineva care are servicii de broderie", a spus antreprenoarea, Ina Macovei.

În speranţa unor noi perspective este şi această femeie. Ea spune că vrea să-şi dezvolte afacerea în domeniul designului interior, alături de alte antreprenoare care împart aceeaşi pasiune.

"Sunt curioasă să văd ce se întâmplă atunci când se unesc mai multe femei cu aceeaşi mentalitate, tendinţe, dorinţă de a dezvolta o afacere, de a se ajuta una pe alta. Eu cred că aici sunt foarte multe doamne cu mintea deschisă care vor să obţină mai mult, nu au limite, limita fiind doar cerul şi cred că este posibil o asociere între femeiele de afaceri", a menţionat antreprenoarea, Veronica Postică.

Antreprenoarele cred în viitorul asociaţiilor proaspăt create, dar şi în durabilitatea lor. 

"Doresc să particip la astfel de evenimente, pentru mine sunt interesante şi utile. Eu cred că se poate de asociat cu alte persoane ca să continuăm activitatea noastră, ca să fie mai cu beneficii".

"Noi coasem pungi ecologice şi biodegradabile. Ne dorim o dezvoltare pentru afacerea noastră, de aceea am venit astăzi al seminar, la asocierea femeilor în afaceri, vedem o dezvoltare prin asociere şi ne dorim mai bun la noi acasă".

Evenimentul a avut loc sub auspiciile Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în parteneriat cu Platforma Națională a Femeilor din Moldova, cu suportul Uniunii Europene.

"Femeile antreprenoare sunt cele care inspiră pe alte femei, căci sunt mai curajoase, au experienţă, au încercat, au riscat şi li s-a primit. Ele sunt un imbold pentru alte femei care încă nu au încercat dar se gândesc. Încercăm să discutăm cu femeiele să vedem care sunt constrângerile, să le aducem anumite soluţii, să le instruim pe diferite domenii", a comunicat directorul general ODIMM, Iulia Costin.

Rezultatele antreprenoarelor vor fi prezentate în cadrul Forumului Național al Femeilor din Moldova, care va avea loc în data de 14 decembrie.

loading...

Lasă un comentariu