Îşi pun viaţa în pericol! În minivacanța de 1 mai, 113 șoferi au fost prinși foarte beți la volan, iar unul drogat

Embed:

Peste 100 de şoferi au fost prinşi beţi la volan în minivacanţa de 1 Mai. Dintre aceştia, 70 erau în stare de ebrietate avansată. Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, în cele patru zile libere, au avut loc  aproape trei mii de încălcări în trafic. 

Datele arată că în perioada  28 aprilie - 1 mai, dintre cei 113 şoferi care au urcat la volanul maşinii băuţi, 71 au depăşit limita admisibilă, iar 24 dintre ei erau în stare de ebrietate de grad mediu. Totodată, alte 17 persoane au refuzat să treacă testul, iar un singur şofer se afla sub influenţa substanţelor narcotice.

În aceste patru zile, în ţară, au avut loc 28 de accidente rutiere, în care trei oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi aproximativ 40 au fost răniţi.

În minivacanţă, inspectorii de patrulare au întocmit mii de procese verbale.

"Pe parcursul perioadei de referinţă, au fost întocmite procese verbale pentru fapte contravenţionale, în jur de trei mii de procese verbale. Totodată, prin intermediul maşinilor capcană au fost procesate peste şase mii de încălcări de depăşire a limitei de viteză, care urmează să fie documentate", a declarat Pavel Apostol, inspector principal la INP. 

Recent, Inspectoratul Naţional de Patrulare a propus amenzi mai aspre pentru şoferii prinşi băuţi la volan. Mai exact, ca aceştia să rămână fără permis de conducere, iar pentru a-şi recupera dreptul de a conduce vehicule să susţină din nou examene. Modificările legislative urmează să fie trimise spre avizare mai multor instituţii, pentru a fi expediate ulterior Guvernului şi Parlamentului pentru aprobare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu