Îşi pun speranţele în viitorul primar. Locuitorii unui sat din nordul ţării, fără apă şi gaz natural

Embed:

Într-o eră a tehnologiilor, în ţara noastră există sate ai căror locuitori sunt lipsiţi de minimul necesar pentru trai. De exemplu, în Bălăsineşti, raionul Briceni, oamenii nu au apă sau gaz natural în case. Ei speră că noul primar va soluţiona problemele localităţii şi le va aduce o viaţă mai bună. 

Aşa începe ziua Elenei Buşevataia din satul Bălăsineşti, din raionul Briceni, care locuieşte cu nepoţica ei. Apa din fântâni nu este cea mai curată.  

Mâncarea este pregătită la aragazul conectat la o butelie.

"Avem nevoie ca apa să fie mai aproape și gaz să avem. Ar fi mai ușor. În sat este și așa o mulțime de muncă", a spus Elena Bușevataia.

Chiar dacă acum câţiva ani, locuitorii satului au plătit pentru conectarea la reţeaua de apă potabilă şi conducta cu gaz, lucrurile nu s-au schimbat. Oamenii mai speră, totuşi, că viaţa poate deveni mai bună: 

"Câți ani am așteptat conducta, dar am fost înșelați. Am plătit o mulțime de bani atunci."

"Așteptăm cu nerăbdare să fie mai bine, să fie locuri de muncă pentru copii, să se întoarcă acasă. Sunt forțați să trăiască în străinătate."

Unul dintre candidaţii la funcţia de primar este Oleg Garabajiu. Deşi are studii în domeniul medicinii, bărbatul cunoaşte foarte bine problemele consătenilor şi are soluţii: 

"În primul rând, satul Bălăsinești trebuie să fie asigurat cu apă. Apa din fântânile noastre este murdară. Ne propunem să avem cât mai curând conducta. Un alt proiect este repararea drumului principal. Să aranjăm bănci, locuri de joacă pentru copii. Am trei copii, ei sunt bucuria mea. Mi-aș dori toate acestea ca copiii să fie fericiți."

"Este o perioadă importantă, când tinerii ne ajută pe noi, conducătorii partidului, să identificăm problemele şi soluţiile pentru ele. Deja am început reparaţia drumurilor. Puteţi vedea şi singuri, la Briceni am asfaltat aproape patru kilometri de drum. Asigurarea oamenilor din familiile defavorizate cu diferite servicii de calitate europeană reprezintă, la fel, o sarcină prioritară pentru democraţi", a spus preşedintele organizaţiei teritoriale PDM din Briceni, Mihail Gnatiuc.

În satul Bălăsineşti din raionul Briceni locuiesc aproximativ 2.500 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu