Îşi duc traiul lângă o groapă cu DEŞEURI TOXICE! Tot mai mulţi oameni suferă de MALADII GRAVE (VIDEO)

Embed:

Mai bine de jumătate de secol oamenii dintr-un sat din nordul Moldovei îşi duc traiul lângă o groapă de deşeuri toxice.

Atât ecologiştii, cât şi medicii igienişti din raion spun că nu cunosc ce fel de substanţe sunt îngropate acolo. Localnicii spun că le este frică să bea apă din fântâni sau să mănânce produse crescute în propriile grădini.

Asta pentru că numărul oamenilor din zonă care suferă de maladii grave este în creştere.

Groapa de deşeuri de la Mîndreştii Noi, Sângerei, se întinde pe un teren de 20 de hectare.  Localnicii spun că acolo au fost depozitate deşeuri mai bine de 40 de ani la rând, până când s-a destrămat Uniunea Sovietică. 

Oamenii se înfioară când trec pe lângă această groapă imensă de deşeuri, mai ales atunci când plouă. Asta pentru că la suprafaţă ies nori de aburi. Ceea ce ne vorbeste despre faptul că în interior se produc diverse reacţii chimice. 

Potrivit academicianului Tudor Lupaşcu, deşeurile provin de la Combinatul de Hidroliză din Bălţi unde se fabrica alcool tehnic. 

Potrivit statisticilor, numărul oamenilor care suferă de  boli grave în această zonă e cu mult mai mare decât în alte localităţi din raion. 

Cu toate acestea, responsabilii de la Inspectoratul Ecologic de Stat spun că nu cunosc nimic despre gunoiştea de la Mîndreştii Noi.

Aceasta nu este singura gunoişte de acest fel din ţară.

Potrivit academicianului Lupaşcu, în perioada sovietică, în Moldova au existat două Fabrici de Hidroliză, una la Bălţi şi alta la Tigina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu