Îşi doresc ca vocea să le fie auzită! Discuţiile unor copiii cu ministrul Ruxanda Glavan

Embed:

Mai multe drepturi şi servicii sociale de calitate pentru micuţii din Moldova. Este ceea ce-şi doresc reprezentanţii Consiliului Consultativ al Copiilor, care au avut astăzi o întrevedere cu ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan.

Copiii au spus că îşi doresc, în primul rând, ca vocea lor să fie auzită: 

"Experienţa pe care am acumulat-o este una fantastică, pentru că în primul rând mi-am cunoscut drepturile. Pot ajuta ceilalţi copii aflaţi în diferite servicii sociale."

"Vocea copiilor trebuie făcută, auzită în faţa celor adulţi. Noi de fiecare dată încercăm să ajutăm copii aflaţi în dificultate."

"Este o colaborare foarte eficientă, deoarece noi vom putea transmite mesajul celor de jos acestor de sus, iar a acestor de sus celor de jos."

Ministrul Muncii a menţionat că solicitările copiilor sunt justificate şi a dat asigurări că autorităţile ţin cont de ele.

"Pentru noi este important, ca aceşti copii să vină cu sfaturi şi să ne dea o informaţie care sunt realităţile şi cum se aplică la modul practic politicile promovate de Ministerul Muncii", a spus Ruxanda Glavan. 

Ministerul Muncii îşi propune să înfiinţeze, în a doua jumătate a acestui an, o agenţie naţională care să evalueze activitatea asistenţilor sociali.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu