ÎŞI CER BANII ÎNAPOI: Clienţii păgubiţi în furtul de la MAIB, apel către MAI

Embed:

Clienţii care şi-au pierdut banii sau bunurile în urma furtului de la o filială a Moldova Agroindbank vor să fie despăgubiţi în totalitate. 20 de persoane au depus o cerere la Ministerul Afacerilor Interne prin care îi solicită lui Andrei Năstase să iniţieze o urmărire penală în acest caz.

Aceştia spun că banii oferiţi de instituţie până acum sunt prea puţini:

"Am venit să depunem personal toţi deponenţii o să depună cu semnăturile lor, puteţi vedea, această cerere ca să fie pornită urmărire penală împotriva băncii, noi considerăm că doar aşa persoanele o să-şi poată să-şi despăgubească bunurile furate."

Oamenii spun că după ce le-a fost achitată suma de 500 de mii de lei, administraţia băncii refuză să mai discute cu ei.


"Administraţia băncii a refuzat solicitările noastre de a continua comunicarea. Au chemat securitatea, au blocat uşile. Nu putem intra în niciun oficiu al băncii. Pentru noi, intrarea este interzisă."

"Banca nu vorbeşte cu noi acuma deloc nici nu ne dă voie să ne apropiem de bancă. Am vorbit primele vreo două săptămâni, ne-au dus de nas că o să fie totul bine, cu fiecare în parte o să vorbească. Umblăm acum pe drumuri să ne scoatem ceea ce am pierdut."

Foştii clienţi spun că vor merge până în pânzele albe ca să-şi primească înapoi bunurile.

"Îmi pare rău că am fost minţiţi, îmi pare rău că am pierdut încrederea pe care am avut-o. Nu vom renunţa, chiar dacă nu vom avea succes aici, vom merge în altă parte pentru a dobândi ceea ce am pierdut."

"Banii nu mi i-au furat bandiţii sau hoţii de acasă, eu banii i-am pus la bancă care au fost păziţi de ei. Eu nu ştiu cine i-a furat, banca sau hoţii."

Cererea a fost înregistrată la Ministerul Afacerilor Interne, iar timp de 30 de zile, oamenii trebuie să primească un răspuns. Redacţia Publika TV a trimis o solicitare administraţiei băncii pentru a primi o reacţie referitor la acest subiect, dar nu am primit un răspuns deocamdată.

Anterior, conducerea băncii a precizat printr-un comunicat de presă că, potrivit contractului, pentru închirierea unei casete bancare, clientul nu este obligat să-şi declare bunurile păstrate în aceasta, iar instituţia financiară nu are cum să ştie valoarea exactă a acestora. În urma revoltei clienţilor, administraţia a luat totuşi decizia de a oferi pentru 60 de clienţi, despăgubiri de până la 500 de mii de lei. Furtul a fost comis în data de 6 iulie.

Hoţii au pătruns în interior, după ce au deconectat energia electrică şi au deteriorat grilajul de la intrarea din spate. Dacă vor fi identificaţi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 12 ani de puşcărie. Până în prezent, poliţia nu are niciun bănuit în acest caz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu