ÎŞI BAT JOC DE ZIUA NAŢIONALĂ ŞI DE MOLDOVENI! Activiştii partidului DA şi ai lui Usatîi huiduie în PMAN (FOTO)

Embed:

Altercaţii în centrul Capitalei chiar de Ziua Independenţei. Un grup de activişti ai Partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr, al mafioţilor Ţopa împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai partidului pro-rus, care îi aparţine lui Renato Usatîi au încercat să intre în perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale, acolo unde se desfăşoară evenimentele, dedicate celor 25 de ani de independenţă şi să protesteze.

Pentru a opri persoanele agresive, poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene. 

Activiştii Partidului "DA", care îi aparţin mafioţilor Ţopa dar şi cei de la partidului lui Renato Usatîi au încercat să profaneze Armata Naţională. Aceştia au fluierat şi au strigat cu cuvinte necenzurate în timp ce militarii moldoveni au defilat în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Conducerea ţării a calificat acest gest drept acţiuni electorale.

"Toţi au dreptul la protest şi la o poziţie. Dar nu înţeleg cum poţi să protestezi atunci când se intonează imnul de stat. Când se dau onoruri şi sunt simboluri atât de importante a unor statalităţi. Când stai şi te uiţi la monumentul lui Ştefan cel Mare care a luptat pentru ca aceasta ţară să existe. Şi pe altă parte să blameze tot ce este mai sfânt. Probabil aceşti oameni nu au valori. Şi probabil aceste partide care stau în spate - nu merită să existe în Republica Moldova. Şi cetăţenii nu trebuie să le dea nici vot, nici în general o atenţie. Iar aceste partide cu siguranţă vor dispare cum au dispărut si alţii care vroiau rău Republicii Moldova", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Ziua Independenţei nu este despre ură şi dezbinare. Nu este despre interese mici. Este un păcat din punctul meu de vedere să încerci pe valori foarte importante pentru un stat să-ţi faci campanie electorală ca să acumulezi dividende electorale. Astăzi trebuie să fie o zi pozitivă", a spus prim-ministru Pavel Filip.

Menţionăm că peste cinci mii de poliţişti vor fi mobilizaţi, astăzi, pentru a asigura ordinea publică de Ziua Independenţei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu