Irma și Harvey formează un cuplu de 75 de ani. Povestea bătrânilor care poartă numele celor mai devastatoare uragane

Harvey și Irma sunt uraganele care au provocat pagube substanțiale în acest sezon, atât în Statele Unite, cât și în Caraibe. Acestea sunt însă și numele a doi bătrâni dintr-un oraş american din Washington, care formează un cuplu de 75 de ani.

La 104 ani, respectiv 92 de ani, Harvey și Irma Schluter nu par deloc amenințători, spre deosebire de uraganele cu același nume care au provocat distrugeri masive în Caraibe și în sudul Statelor Unite. Cei doi au ajuns în atenția jurnaliștilor nu datorită mariajului lor îndelungat, de mai bine de 75 de ani, ci datorită faptului că împărtășesc numele celor două fenomene extreme, respectiv uraganul Harvey și uraganul Irene.

„Nu știu cum au reușit asta – să aibă un Harvey și o Irma”, a afirmat doamna Schluter.

Există însă o explicație. În 1979, sistemul prin care uraganele își primesc numele a fost revizuit, astfel încăt să alterneze cele femine cu cele masculine. Mai precis, numele uraganelor din Atlantic în sezonul 2017 sunt: Arlene, Bret, Cindy, Don, Emily, Franklin, Gert, Harvey, Irma, Jose, Katia, Lee, Maria, Nate, Ophelia, Philippe, Rina, Sean, Tammy, Vince și Whitney.

Astfel, având în vedere distrugerile cauzate de Harvey și Irma, este foarte puțin probabil că soții Schluters să-și vadă din nou numele în acest context, scrie libertatea.ro

„Foarte trist”, a spus Irma, despre cele două uragane care au provocat distrugeri de proporții în Caraibe și în statele Texas și Louisiana. Cei doi bătrâni locuiesc în orașul Spokane, din statul Washington. Ei nu s-au confruntat niciodată cu un uragan.

„Nu știu ce aș fi făcut. Nu am fost niciodată într-o situație de acest fel. Aș încerca să ajut oamenii, nu știu”, a mai spus Irma.

De multe ori, numele uraganelor sunt folosite din nou, cu excepția numelor furtunilor care au provocat distrugeri de amploare. Astfel, în trecut, Harvey ar fi fost urmat de Irene, însă acest nume a fost „retras” în 2011, după ce uraganul cu acest nume a devastat mai multe zone.

Harvey și Irma Schluter formează în cuplu din anii ’40. Cei doi s-au întâlnit accidental, iar bărbatul s-a îndrăgostit pe loc de Irma. În 1942, cei doi s-au căsătorit, iar de atunci sunt de nedespărțit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu