Irma a provocat cel puțin 40 de decese când a trecut prin Caraibe și Florida, acum mii de persoane îşi aşteaptă adăposturi

Mii de oameni sunt fără adăpost și trebuie să fie cazați în regim de urgență după trecerea uraganului Irma, în special în estul Caraibelor, conform unei actualizări publicate marți de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Irma a provocat cel puțin 40 de decese când a trecut prin Caraibe și Florida, potrivit cifrelor publicate de autorități locale. 

Conform documentului OMS, ''insulele care au suferit cele mai grave pagube au nevoie urgentă de personal medical nou pentru a-i înlocui pe medicii care lucrează la fața locului 24 de ore din 24 de la trecerea uraganului Irma'', după cum citează France Presse.

Rapoarte preliminare din Insulele Turks și Caicos arată că populația a fost ''foarte afectată'' în unele insule, cu 80 până la 90% din locuitori afectați în South Caicos, 70% în Providenciales, 50% în Grand Turk.

În Saint-Martin, au fost amenajate instalații sanitare temporare, sub corturi. Jandarmeriei i s-a cerut să asigure siguranța acestor locații. 

În Saint-Barthélemy, serviciile de sănătate sunt din nou operaționale, iar personal medical a fost trimis la fața locului din Guadelupa.

În Sint Maarten, partea olandeză a insulei Saint Martin, 5.000 de persoane așteaptă adăposturi de urgență, după pagubele suferite de aproape 40% din locuințe. 

Patru din cele 12 farmacii din Sint-Maarten au fost deteriorate, iar majoritatea medicilor nu pot lucra. Spitalul funcționează la 30% din capacitate.

Avioane militare au adus 40 de tone de alimente, apă și materiale medicale. De asemenea, au fost distribuite tablete de purificare a apei. Un total de 392 de militari au fost desfășurați în Sint Maarten, scrie agerpres.ro.

În Statele Unite, spune OMS, aproape 6 milioane de oameni sunt privați de energie electrică. Agenția americană pentru situații de urgență (Fema) a declarat la rândul ei, potrivit OMS, că 192 000 de persoane sunt cazate în adăposturi în Florida și 7.095 în Georgia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu