Irma a ajuns în Insulele Virgine Britanice: 100 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare

Embed:

40 dintre cei o sută de deţinuţi care au evadat dintr-o închisoare din Insulele Virgine Britanice, nu au fost deocamdată prinşi. Aceştia au reuşit să fugă, după ce penitenciarul în care se aflau a fost distrus de uraganul Irma.

Potrivit autorităţilor, sute de poliţişti sunt implicaţi în căutarea puşcăriaşilor. Între timp, în statul american Florida, din cauza aceluiaşi uragan, bilanţul morţilor a crescut la 12.

Stihia a lăsat în urmă pagube considerabile, în special în arhipelagul Keys, unde 85 la sută dintre locuințe au fost total sau parțial distruse.

Arhipeleagul Keys West, care în urmă cu o săptămână arăta ca un colţ de rai, acum arată ca după război. Aproape toate construcţiile au fost distruse, palmierii au fost doborâţi, iar plajele frumoase s-au transformat în locuri mâlite şi pline cu gunoi. Între timp, mulţi dintre locuitorii din regiune au început să revină acasă.

În statul Florida, peste 15 milioane de oameni sunt în continuare fără curent electric, iar în Miami viața a început să-și reia cursul normal.

Aeroportul și-a reluat parțial activitatea. Liderul de la Casa Albă a anunţat că se va deplasa mâine în Florida, împreună cu soţia sa Melania, pentru a vedea ce a lăsat în urmă stihia.

Specialiştii estimează că pentru înlăturarea pagubelor provocate de uraganele Irma și Harvey vor fi necesare peste 290 de miliarde de dolari, ceea ce constituie aproape 1,5 la sută din PIB-ul Statelor Unite.

Şi vedetele de la Hollywood s-au arătat solidare cu sinistraţii şi au participat la o strângere de fonduri difuzată la televizor, prin intermediul căreia au adunat peste 14,5 milioane de dolari doar într-o oră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu