Irlanda va cere asistenţă Uniunii Europene, în cazul unui Brexit FĂRĂ ACORD

Irlanda a transmis Comisiei Europene că va solicita asistenţă de urgenţă în situaţia producerii unui Brexit fără acord şi analizează o serie de măsuri pentru a ajuta companiile, afirmă premierul Leo Varadkar, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Vă pot asigura că Irlanda vrea orice tip de asistenţă posibilă", afirmă Leo Varadkar conform unui proiect de discurs pregătit pentru o reuniune a Asociaţiei Fermierilor Irlandezi.

Guvernul de la Dublin a transmis Comisiei Europene că va cere asistenţă de urgenţă în cazul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără niciun acord privind viitoarele relaţii bilaterale.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, intenţionează să ceară Uniunii Europene renegocierea Acordului pe tema Brexit, au afirmat marţi surse guvernamentale de la Londra, deşi Bruxellesul a exclus această posibilitate.

Uniunea Europeană intenţionează să aplice controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu