IRESPONSABILITATEA, cauza tragediilor care au avut loc în ultimul timp

Embed:

Tot mai multe necazuri şi chiar tragedii au loc din cauza iresponsabilităţii copiilor şi adulţilor. Chiar dacă susţin că sunt conştienţi de consecinţele acesteia, oamenii continuă să încalce regulile elementare de securitate.

Cei 20 de elevi din raionul Rezina, care s-au intoxicat cu insecticid, rămân internaţi la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală. Fiola cu substanţa toxică s-a spart accidental, în holul şcolii, după ce a căzut din buzunarul unei eleve de clasa a opta. Fata a luat insecticidul de la o rudă şi urma să-l transmită mamei.

"Sunt în stare stabilă toți, vor rămâne sub supraveghere încă câteva zile. O bună parte din ei cu transfer în secția de neurologie. Au avut ușoare cefaleen și grețuri unii", a declarat șeful secției de reanimare pediatrică și toxicologie, Institutul Mamei și Copilului, Ana Oglindă. 

Un caz similar s-a produs in luna februarie la Liceul din satul Costesti, raionul Ialoveni. 37 de copii au ajuns la spital dupa ce s-au intoxicat cu un gaz necunoscut. Cel mai probabil, un elev a adus la școală un tub cu spray paralizant. 

Deocamdată nu se cunoaşte cauza producerii acestui incident. Procurorii continuă investigaţiile. Iar sociologii explică faptul că aceste situaţii au loc din cauza nivelului scăzut de trai şi a mentalităţii.

"Putem vorbi despre factorul social. Atunci când în societate nu este stabilitate, legile nu funcționează, nu există reguli, oamenii încep să gândească: dacă nimeni nu respectă regulile, de ce să le respect eu?", a spus sociologul Artiom Maister.

Din cauza neglijenței s-a produs și explozia de la cantina "La Soacră" din Capitală. În urma deflagrației 4 oameni și-au pierdut viata.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu