IRESPONSABIL şi INGNORANT! Penalul fugar Usatîi pune în pericol viaţa celor doi piloţi moldoveni, luaţi ostatici în Afganistan

Embed:

Penalul fugar Renato Usatîi pune în pericol viaţa celor doi piloţi moldoveni, luaţi ostatici de către talibani în Afganistan, în noiembrie 2015. Un post de televiziune a difuzat aseară imagini cu cei doi, puse la dispoziţie de către Usatîi, care a evitat să spună cum i-a contactat pe ostatici, cine i-a făcut legătura cu ei şi cine i-a oferit înregistrarea video. 

Apariţia filmuleţului a alarmat instituţiile de drept ale statului. Procuratura Generală a anunţat, într-un comunicat de presă, că aceste acţiuni sunt total iresponsabile, riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită acţiunile întreprinse pentru eliberarea lor. 

În 2015, un elicopter, care aparținea unei companii din ţara noastră, a fost capturat de talibani. La bord erau doi piloţi şi un inginer, originari din Moldova, dar şi mai mulţi cetăţeni afgani. Unul dintre piloţii a decedat şi a fost adus în ţară în luna decembrie a aceluiaşi an. Aparatul de zbor participa la misiuni de pacificare sub egida ONU.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu