Iranul susține că șeful CIA care a coordonat asasinarea lui Soleimani a murit în prăbușirea avionului SUA

Mai multe surse din presa iraniană de stat promovează o teorie a conspirației potrivit căreia un înalt ofițer CIA, Michael D'Andrea, implicat printre altele în coordonarea asasinării generalului Qassem Soleimani, ar fi murit luni în urma prăbușirii unui avion al US Airforce în Afganistan, notează Jerusalem Post și Business Insider.

Agenția de presă Mehr News și televiziunea de stat iraniană au anunțat marți că Michael D’Andrea, ofițer CIA care ar fi coordonat uciderea lui Osama bin Laden și, mai nou, a lui Qassem Soleimani, ar fi murit în Afganistan.

Printre sursele citate s-ar afla diverse site-uri rusești, care se bazează la rândul lor pe informații ale serviciilor de informații de la Moscova. Informația nu este confirmată oficial de nimeni și, în mod bizar, televiziunea de stat iraniană a contribuit la lipsa de credibilitate, ilustrând știrea cu poza unui actor din filmul american „Zero Dark Thirty”, potrivit BBC
Monitoring. Oficialii SUA au admis luni prăbușirea avionului, dar au negat că acesta ar fi fost doborât de talibanii din Afganistan, care au revendicat un presupus atac.

”În vreme ce cauzele prăbușirii sunt încă investigate, nu există semne că aeronava a fost doborâtă de un tir inamic”, a declarat un purtător de cuvânt al US Army.

Oficialii americani nu au precizat câți oameni se aflau la bordul avionului, iar CIA a evitat să comenteze informațiile lansate de presa iraniană despre presupusa moarte a lui Michael D’Andrea. Forţe ale armatei afgane şi luptători talibani au purtat lupte în regiunea din centrul ţării unde luni s-a prăbuşit avionul, transmite Reuters, citând surse oficiale, scrie libertatea.ro
loading...

Lasă un comentariu