Iranul, pregătit să ofere ajutor armatei Siriei, după exploziile din Damasc

Embed:

Iranul luptă cu Israelul prin intermediul Siriei. Teheranul a subliniat că este pregătit să ofere ajutor armatei de la Damasc, dacă i se va cere acest lucru. Declaraţiile au fost făcute de comandantul forţelor terestre iraniene, după ce, în această dimineaţă, presa siriană informa că mai multe explozii au zguduit Damascul, iar în spatele deflagraţiilor s-ar afla Israelul.

Comandantul forţelor terestre iraniene, generalul Ahmad-Reza Pourdastan, a subliniat că Teheranul este pregătit să antreneze armata siriană împotriva regimului sionist, dacă va exista o asemenea solicitare din partea Damascului. Cu toate acestea, oficialul de la Teheran a mai adăugat că ţara sa nu va participa activ la operaţiunile Siriei.

Declaraţiile vin după ce, în această dimineaţă, militarii israelieni au atacat un convoi care transporta rachete tactice de tip Fateh-110. Proiectilele proveneau din Iran şi erau destinate teroriştilor din gruparea Hezbollah. Ulterior, televiziunea de stat din Siria a anunţat că Damascul a fost zguduit de mai multe explozii puternice, care au provocat pagube la un centru de cercetare militară de la marginea oraşului, iar în spatele atacului ar sta Israelul.

Deocamdată, oficialii de la Tel-Aviv nu au commentat aceste acuzaţii, însă premierul israelian a subliniat că va întreprinde toate măsurile, astfel încât securitatea ţării sale să nu fie ameninţată.

"Tatăl meu m-a învăţat că cea mai mare responsabilitate pe care o avem este să asigurăm securitatea Israelui şi să-i oferim garanţia unui viitor. Această moştenire trebuie să ne unească pe noi toţi, în fiecare zi, fiecare oră", a declarat Benjamin Netanyahu.

Iranul este principalul aliat regional al regimului preşedintelui Bashar al-Assad şi acuză periodic ţările occidentale că îi ajută pe rebelii sirieni împotriva Damascului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu