Iranul desfăşoară manevre militare în Golf. Avertizează cu o "replică zdrobitoare"

Armata iraniană şi Gardienii Revoluţiei, trupele de elită ale regimului islamic de la Teheran, au desfăşurat vineri manevre militare comune în Golful Persic sub mesajul zdrobirii „inamicilor şi puterilor arogante“.

Aproximativ 600 de vase şi avioane de tip Mirage, F-4 şi Suhoi-22 au participat la acest exerciţiu militar, transmite agenţia de presă Irna, citată de Reuters, scrie adevarul.ro

„Dacă inamicii şi puterile arogante îşi vor aţinti privirea asupra frontierelor şi pământului Iranului islamic, vor primi o replică zdrobitoare într-o fracţiune de secundă“, a avertizat, cu prilejul acestor manevre, colonelul Yousef Safipour, citat de Irna.

„Această ceremonie este, pe lângă o demonstraţie de forţă, şi un mesaj de pace şi prietenie pentru ţările prietene şi vecine“, a subliniat colonelul iranian.

Regimul de la Teheran a ameninţat în ultimele săptămâni că va bloca exporturile de petrol în Golf, ca represalii la denunţarea acordului nuclear iranian şi noile sancţiuni impuse de SUA.

Armata americană menţine în această regiune o flotă în scopul de a asigura libertatea rutelor de transport maritim. Inamicii regionali ai Iranului sunt în principal Arabia Saudită şi Israelul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu