Iranul a numit o femeie în postul de ambasador în Danemarca

Iranul a numit o femeie în postul de ambasador în Danemarca, a anunţat vicepreşedinta iraniană Massumeh Ebtekar, responsabilă cu problemele femeilor şi familiei, transmite miercuri dpa.

"Prezenţa femeilor ca diplomat este considerată o oportunitate pentru această ţară (Iran)", a scris marţi pe Twitter vicepreşedinta iraniană.

Afsaneh Nadipour, care urmează să conducă Ambasada Iranului la Copenhaga, a lucrat multă vreme în cadrul Ministerului de Externe de la Teheran, dar şi la ambasada iraniană la Tokyo, recent fiind numită purtător de cuvânt al MAE.

Este unul dintre cei 13 noi ambasadori ai Iranului care au fost primiţi marţi de preşedintele iranian Hassan Rouhani.

Nu a fost deocamdată anunţat când îşi va prezenta noua ambasadoare iraniană scrisoarea de acreditare reginei Margareta a Danemarcei, a menţionat marţi Ministerul de Externe danez, scrie Agerpres.

Iranul este reprezentat de asemenea de femei-diplomat în Malaezia şi Finlanda.

De la instalarea în funcţie a preşedintelui Rouhani, în 2013, numărul de iranience numite în funcţii importante a crescut, dar multe femei continuă să se plângă de lipsă de egalitate în republica islamică, aflată sub conducerea clerului şiit. Nu există femei nici în rândul miniştrilor, scrie digi24.ro

loading...

Lasă un comentariu