Iranul a lansat atacuri cu rachete balistice asupra a două baze militare din Irak unde staţionează soldați americani (VIDEO)

Embed:

Iranul a trecut de la vorbe la fapte. Autoritățile de la Teheran au decis să-l răzbune pe generalul Soleimani, ucis acum câteva zile de o dronă americană, și au lansat mai multe rachete sol-sol asupra a două baze militare ale SUA din Irak.

Imediat, televiziunea publică iraniană a lăudat operațiunea numită "Soleimani Martirul".

"Baza americană Ain Assad a fost lovită de rachetele noastre, iar cel puțin 80 de soldați teroriști ai Americii au fost uciși. Potrivit unor surse credibile, americanii au pierdut multe drone, elicoptere și echipamente care se aflau la baza aeriană Ain Assad".

Liderul de la Casa Albă a lansat însă un mesaj optimist pe contul său de Twitter, spunând că evaluarea victimelor și pagubelor este în desfășurare, însă, până acum, toate sunt în regulă. Trump a ținut să reitereze faptul că SUA au cea mai puternică și bine echipată armată din lume. Atacul vine la doar o zi după ce Trump a declarat în fața presei că nu este timpul potrivit ca Statele Unite să retragă trupele din Irak.

"Cred că am făcut o treabă foarte bună în Irak, dar pe viitor trebuie să îi dăm voie acestei țări să-și rezolve de sine stătător problemele, este foarte important. Așa că, la un moment dat, vom vrea să plecăm de aici, dar acum nu este momentul potrivit", a declarat președintele SUA, Donald Trump.

De asemenea, Donald Trump a declarat că, ucigându-l pe Soleimani, țara sa a salvat foarte multe vieți. Vorbele sale au fost confirmate de un reprezentant al diplomației americane în Iran.

"Dacă nu am fi întreprins acțiuni decisive, sute de americani ar fi fost uciși și voi m-ați fi întrebat acum de ce nu au fost luate măsuri concrete pentru eliminarea lui Qassem Soleimani", a comunicat reprezentantul special al SUA în Iran, Brian Hook.

Generalul iranian Qassem Soleimani, conducător al trupelor Quds, care se ocupă de operațiunile din afara țării, a fost omorât în 2 ianuarie în urma unui atac cu dronă americană. Funeraliile lui au durat câteva zile și s-au încheiat marţi, când sicriul cu rămășițele lui Soleimani a fost îngropat în orașul său natal Kerman.
loading...

Lasă un comentariu