IRAN ŞI SUA SE ACUZĂ RECIPROC. Declarații dure aruncate de liderii externi

Embed:

Iran şi SUA se acuză reciproc. Ministrul iranian de externe a ripostat pe Twitter, acuzând Statele Unite că "sprijină dictatori, călăi şi extremişti" în Orientul Mijlociu, după ce preşedintele american, în discursul său despre starea naţiunii, a calificat Iranul drept "cel mai mare stat sponsor al terorii".

"Administrația mea a acționat decisiv pentru contracara cel mai mare stat sponsor al terorii din lume: regimul radical din Iran. Pentru a ne asigura că această dictatură coruptă nu va obține niciodată arme nucleare, am retras Statele Unite din acordul nuclear dezastruos cu Iran", a declarat Donald Trump, preşedintele SUA.

În replică, ministrul de externe al Iranului, Javad Zarif, a declarat că "ostilitatea SUA a adus doar distrugere în regiune" şi a notat că "Iranul, inclusiv comunitatea sa evreiască, marchează un progres la cei 40 de ani de la Revoluţia Islamică, în pofida presiunii americane".

Tensiunile au escaladat între Teheran şi Washington după ce Donald Trump a retras în luna mai a anului trecut Statele Unite din acordul privind programul nuclear al Iranului şi a reintrodus sancţiunile economice în adresa Republicii Islamice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu