Iran: Cel puţin 70 de mineri, blocaţi în subteran după o EXPLOZIE produsă într-o mină de cărbune


Cel puţin 70 de mineri au rămas blocaţi în subteran după o explozie accidentală de proporţii produsă miercuri într-o mină de cărbune în nordul Iranului, existând riscul ca unii dintre mineri să fi murit, potrivit media de stat iraniene, relatează citate de agenţiile internaţionale de presă.

O operaţiune de salvare este în curs de desfăşurare la locul exploziei, potrivit Agerpres.ro.

În mina situată în apropiere de oraşul Azad Shahr lucrau aproape 500 de persoane.

"Patruzeci de mineri au rămas blocaţi într-o parte a minei şi între 30 şi 40 în cealaltă parte", a declarat Pirhossein Koulivand, şeful operaţiunilor de urgenţă din Iran, citat de agenţiile FARS şi ISNA.

"Echipele de salvare încearcă să sape un tunel pentru a ajunge la minerii blocaţi, dar concentraţia mare de gaz le îngreunează acţiunea", a declarat un oficial al provinciei.

În total, 28 de mineri au fost transportaţi la diferite spitale din regiune şi alţi 12 au scăpat nevătămaţi în explozia provocată de o încercare de a porni motorul unui camion, a precizat Koulivand.

Iranul a extras 1,68 milioane de tone de cărbune în 2016, o creştere faţă de anii anteriori, datorită unei relaxări a sancţiunilor internaţionale.

Ţara exportă numai o parte din cărbuni şi foloseşte cea mai mare parte în producţia internă de oţel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu