Irakul a lansat bombardamente asupra unor poziții ISIS din Siria

Forțele Aeriene ale Irakului au bombardat poziții ale Statului Islamic din Siria, potrivit unui anunț al cabinetului premierului Haider al-Abadi. Anunțul vine la doar câteva zile după ce alianța occidentală formată din SUA, Marea Britanie și Franța a lansat rachete asupra unor ținte guvernamnetale din orașele siriene Damasc și Homs.
 
Atacurile aeriene au fost lansate din interiorul spațiului aerian al Irakului și au fost puse în aplicare în coordonare cu forțele guvernamentale ale regimului lui Bashar Al-Assad, scie libertatea.ro.

Un purtător de cuvânt din armata Irakiană a declarat că un avion de luptă F-16 a intrat, totuși, în spațiul aerian Sirian și a lansat rachete către pozițiile Statului Islamic.

Reamintim că SUA, Franța și Marea Britanie au lansat, sâmbătă, atacuri către mai multe ținte guvernamentale din Siria, după atacul chimic din orașul Douma.

Mai multe înregistrări de pe rețelele sociale arată bombardamentele din capitala Damasc și orașul Homs, atacurile stânind reacții dure din partea Rusiei. De asemenea, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta problema intervenției aliaților.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu