ÎPS Vladimir nu este împotrivă ca episcopul Marchel să îi ia locul VIDEO

Embed:

Mitropolitul Moldovei, Vladimir, nu este împotrivă ca episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, să îi ia locul. Declaraţia a fost făcută pentru Publika TV.

Înalt Prea Sfinţitul spune că este firesc ca Marchel să îşi dorească să ajungă în fotoliul de mitropolit. "Dorinţa lui de a fi mitropolit este şi normală....poftim. Dar în discuţiile noastre dânsul nu şi-a exprimat această dorinţă", a spus Vladimir.

Totodată, Înalt Prea Sfinţitul afirmă că speculaţiile privind o posibilă destituire a sa şi înlocuirea cu episcopul Marchel sunt făcute intenţionat.

"Cred că se face special acest lucru. Dar noi sper că suntem o biserică unită şi nu o să ne dezbine nimeni”, a punctat Înalt Prea Sfinţitul.

Publika.md aminteşte că mai mulţi enoriaşi au declarat pe 28 mai, că ar putea cere patriarhului Rusiei Kiril să numească un alt mitropolit al Moldovei, dacă Înalt Prea Sfinţitul Vladimir nu-şi va cere iertare de la creştinii moldoveni. Ei spuneau că ierarhul ar fi înşelat aşteptările oamenilor atunci când nu a susţinut ideea nevotării "Legii cu privire la asigurarea egalităţii". Ulterior, Mitropolitul a menţionat că nu are de gând să demisioneze la solicitarea a doi, trei enoriaşi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu