ÎPS Vladimir critică acțiunile episcopului Marchel: Orice implicare a reprezentanţilor bisericii în activitatea politică ar trebui sancţionată

Embed:

Orice implicare a reprezentanţilor bisericii în activitatea politică ar trebui sancţionată de către sinodul mitropolitan. Declaraţia aparţine Mitropolitului Chişinăului şi al Moldovei, Vladimir care a criticat dur acţiunile episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel şi ale membrilor Asociaţiei Pro-Ortodoxia, condusă de Ghenadie Văluţă. 

Înaltul ierarh a criticat dur acţiunile episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel şi ale membrilor Asociaţiei Pro-Ortodoxia, condusă de Ghenadie Văluţă. Potrivit mitropolitului, acesta din urmă urmează să fie sancţionat la următoarea şedinţă a sinodului mitropolitan.

"Preoţii noştri, rugăm să nu se implice în politică, statul să nu se implice în treburile personale a bisericii şi biserica să nu se implice în problemele statului. Părintele Ghenadie, la cerinţa preoţilor, la cerinţa comisiei disciplinare a protopopiatului de Anenii Noi, la cerinţa judecăţii mitropoliei, dânsul o să fie sancţionat", a spus mitropolitul.

Cât priveşte acţiunile episcopului Marchel, care figurează într-un dosar penal pentru declaraţii şi acţiuni ce sfidează regimul constituţional, mitropolitul Vladimir a spus că doar sinodul patriarhal este în drept să îl sancţioneze. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu