Ipoteză a accidentului aviatic de lângă Constanţa. Din ce cauză s-a prăbuşit aeronava MIG 21 LanceR

Anchetatorii iau în calcul ca aeronava de tip MIG 21 LanceR care s-a prăbuşit luni lângă Constanţa să fi aspirat o pasăre sau mai multe, după ce în zonă au fost găsite mai multe pene, potrivit Medifax.ro.

Din acest motiv, cred anchetatorii, s-ar fi înregistrat defecţiunea majoră a motorului şi MIG-ul s-ar fi prăbuşit.

Anchetatorii, ajutaţi de zeci de militari, au recuperat resturile provenite de la MIG-ul 21 LanceR prăbuşit, fiind ajutaţi inclusiv de militarii americani aflaţi în baza de la Mihail Kogălniceanu, care au mers la locul incidentului cu mai multe utilaje.

Resturile aeronavei vor fi analizate, urmând să fie stabilite cu exactitate cauzele care au dus la prăbuşire.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul aviatic produs luni, în apropiere de Constanţa.

Comandorul Adrian Stancu, pilotul implicat în incidentul aviatic, a fost dus la ora 12.20 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu un elicopter SMURD, fiind apoi preluat de o echipă complexă formată din medici de gardă, de diferite specialităţi.

Pilotul, în vârstă de 35 de ani, a fost supus investigaţiilor de specialitate în urma cărora s-a stabilit că a suferit un traumatism forte la nivelul coloanei vertebrale. Medicii i-au administrat tratament, pacientul fiind echilibrat hemodinamic şi respirator, conştient şi cooperant.

Ulterior, s-a decis de către MApN transferul acestuia, cu un avion medical al Armatei, la Spitalul Militar Central din Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu