Ipohondria, drama bolnavilor închipuiți. Cât de răspândită este afecțiunea (VIDEO)

Deşi afectează sute de milioane de persoane din întreaga lume, afecţiunea este considerată încă un mister. Greu de înţeles şi de diagnosticat, suferinzii de această boală îşi duc lupta cu propria minte, zi de zi.

De Ziua Mondiala a bolnavului, vă invităm să aflați mai multe despre ipohondrie, boala numită anxietatea de sănătate.

Între 1 şi 5% din populaţie suferă de ipohondrie. Specialiştii estimează însă că numărul real este mult mai mare: 1 din 10 oameni s-ar confrunta pe parcursul vieţii cel puţin o dată cu această suferinţă. 

În cazul ipohondrilor, în subconștient se formează o disociere dintre ceea ce simte și ce ar vrea să arate persoanelor din jur. 

Spre deosebire de ipohondri, care chiar se cred bolnavi, persoanele cu sindromul Munchausen sunt conștienți că nu suferă de nimic. Deci, mint cu bună știință. 

În ultimii ani, numărul de site-uri, forumuri şi aplicaţii medicale a explodat. Pe de o parte, avem acces la multe informaţii, dar pe de altă parte, din ce în ce mai mulţi pacienţi o fac pe medicii. 

Un studiu realizat în SUA ne ajută să înțelegem cât de răspândită este afecțiunea. Nota de plată la sfârşitul anului trecut a fost de 20 de miliarde de dolari pentru cei care s-au prezentat la medic fără a avea o boală reală. Printre celebritățile care suferă de ipohondrie se numără Kylie Minogue, Woody Allen și interpretul Mika. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu