iPad 3 se lansează în februarie 2012

Noul produs Apple, iPad 3 va fi lansat în luna februarie a anului viitor, cu un ecran ce are o rezoluţie mai bună.

Preţul iPad3 va face ca acţiunile Apple să crească cu 27% la 500 de dolari la 12 luni, potrivit unui analist de la Citi Investment Research. Se pare că noul iPad va avea o rezoluţie mai mare decât cea a iPad2, iar câteva surse au confirmat data lansării acestui produs şi nu sunt obstacole tehnice care să nu poată fi rezolvate până atunci, a scris într-o notă către clienţii săi, analistul de la Citi, Richard Gardner. Pe baza acestei note, acţiunile Apple au crescut la bursă joi, timp în care piaţa a înregistrat scăderi. Totuşi, unii investitori sunt sceptici că iPad îşi va putea menţine supremaţia pe acest segment al pieţei.

Spre exemplu, Dan Nathan de la RiskReversal.com, spune că Apple nu va putea să continue să scape cu această tabletă de 500 de dolari, în condiţiile în care există produse bune şi mai ieftine, cum este cel de la Amazon, disponibil pentru 200 de dolari.

Totuşi, cifrele pentru brandul iPad au fost mai mult decât impresionante. Primul iPad, lansat în aprilie 2010, s-a vândut în 3 milioane de unităţi doar în primele 80 de zile de la lansare, devenind cel mai rapid adoptat produs non-telefonic de până acum. În ultimul trimestru, Apple a vândut 11,1 milioane de iPad-uri 2, o creştere de 166% față de aceeaşi perioadă a anului trecut, mai scriu cei de la CNBC.com.

iPad 3 va avea o rezoluţie mai mare, de 2048 X 1536 de pixeli, dublu faţă de cea a iPad2, de 1024 X 768, pentru iPad 2, şi mai mult decât produsele de la Amazon şi Barnes & Noble. În luna august a acestui an, un oficial al unei companii care furnizează componente pentru Apple spunea că au fost efectuate comenzi pentru 1,5 milioane de iPad 3, a căror producţie va începe în trimestrul al patrulea din acest an. Ultimele zvonuri indicau că noua tabletă va fi lansată în luna martie a acestui an.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu