iOS 11 dezamăgeşte. Mai puţini utilizatori de iPhone şi iPad au ales această versiune de software

iOS 11 este cea de-a zecea variantă importantă a sistemului de operare pentru smartphone-uri şi tablete de la Apple, care vine cu multe schimbări, atât vizuale, cât şi de funcţionalitate. În ciuda acestui lucru, se pare că nu la fel de mulţi utilizatori de iPhone şi iPad au ales să treacă la această versiune de software, precum o făceau în anii trecuţi.

La două luni de la lansare, "numai" 52% dintre cei care au dispozitive iOS active au făcut trecerea, mulţi rămânând pe varianta de anul trecut, iOS 10, scrie go4it.ro.

Noul iOS 11 este lansat pe multe dispozitive Apple, cele mai vechi fiind lansate în 2013 (iPhone 5S). Ne-am fi aşteptat astfel la o adopţie mult mai rapidă a noii versiuni, în special când comparăm cu lansarea de anul trecut, când în aceeaşi perioadă de timp, erau peste 67% de utilizatori pe varianta iOS 10. Motivele pentru care upgrade-ul a fost mai lent sunt multiple, însă.

La lansarea din septembrie, mulţi dintre cei care au instalat versiunea 11.0 s-au lovit de diverse probleme, acestea fiind apoi rezolvate rapid cu alte update-uri software mai mici. De asemenea, consumul de baterie a fost un subiect foarte discutat în mediul online, cei cu dispozitive mai vechi raportând autonomie mult mai mică pe iOS 11 faţă de iOS 10.

Nu în ultimul rând, iOS 11 aduce nişte schimbări nu tocmai populare printre utilizatori, precum modul de gestionare al antenelor Wi-Fi şi Bluetooth, care nu mai pot fi oprite decât manual din meniul de setări. De asemenea, aplicaţiile pe 32 de biţi care nu au fost actualizate, încă pot rula pe iOS 10, dar nu şi pe iOS 11.

Trebuie luat în considerare şi faptul că noul iOS 11 nu adaugă aşa multe funcţii noi pentru cei cu dispozitive mai vechi.

Majoritatea capabilităţilor extra sunt dedicate noilor modele iPhone 8 şi iPhone X, în timp ce versiunea de iPad este de departe cea mai avansată dintre toate. Aceasta a primit un nou mod multitasking, o interfaţă mai bine gândită pentru ecranele mari ale tabletelor şi un manager pentru fişierele din cloud foarte bine pus la punct.

În comparaţie, pe telefon avem doar un nou control centre care ocupă tot ecranul şi posibilitatea unei autonomii mai slabe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu