Ioniţă: Ghimpu m-a şantajat şi m-a ameninţat când am început să anchetez situaţia de la AIR Moldova. Ghimpu: Ioniţă este un mincinos şi un hoţ

Liberal democratul Veaceslav Ioniţă îl acuză pe liberalul Mihai Ghimpu de ameninţări şi şantaj. Ioniţă a declarat, la Fabrika de azi, 20 iulie, că atacul lui Ghimpu, care l-a învinuit de promovarea unui fals în Legea cazinourilor, care a prejudiciat statul cu 6 milioane de lei, este o reacţie la ancheta situaţiei de la "Air Moldova". Pe de altă parte, Mihai Ghimpu dezminte acuzaţiile şi spune că Ioniţă este un mincinos şi un hoţ.

" De câteva luni de zile mă ocup cu investigarea situaţiei de la Air Moldova. Am depistat că biletele de avion se vând oamenilor de rând cu cel puţin o sută de euro mai mult decât preţul lor real. Însă înainte de alegerile locale am fost sunat de Mihai Ghimpu, care m-a şantajat şi ameninţat. Să nu mă ocup de această situaţie, că altfel voi avea probleme mari. I-am spus că este prea mic ca să mă poată şantaja. El mi-a spus că mă va acuza public că eu sunt vinovat de greşeala din Legea cazinourilor", a relatat Ioniţă.

Liberal-democratul a menţionat că a fost sunat pe telefonul său mobil de pe telefonul mobil al liderului PL. Acesta a subliniat că Ghimpu nu a făcut-o din proprie iniţiativă, ci la comanda stăpânului său. Veaceslav Ioniţă nu a vrut însă, să ofere un nume concret, ci a declarat doar că "stăpânul e cel care i-a dat lui Ghimpu chupa chupsul sub formă de Air Moldova".

De cealaltă parte, Mihai Ghimpu spune că toate acuzaţiile de şantaj sunt minciuni şi că nu l-a sunat pe Ioniţă şi nu l-a şantajat.

"Eu credeam că eşti un tânăr cu şcoală nouă, dar tu eşti mai ceva ca hoţii  din perioada comunistă. Vei sta la dubă Ioniţă, minciunosule! Eu am documentul cu semnătura ta. Ai inclus personal amendamentul la Legea cazinourilor. Mâine dau publicităţii materialele şi le vor citi toţi în original", i-a replicat el liberal-democratului.

Veaceslav Ioniţă i-a propus lui Mihai Ghimpu să se dezică ambii de imunitatea de parlamentar şi să se prezinte în faţa instanţei de judecată. "Fiţi bărbat măcar odată, la sfârşitul vieţii", a declarat acesta. "Mergem, Ioniţă, numai că îmi pare rău că eşti pierdut", i-a răspuns liderul PL.

Deputatul PLDM a comunicat că va face interpelări la SIS, MAI, şi celelalte organe abilitate, ca să ancheteze cazul de şantaj. El a mai remarcat că nici pe vremea când la guvernare se afla Partidul Comuniştilor nu a păţit aşa ceva.

Şi Mihai Ghimpu a spus că va cere organelor de anchetă să investigheze cazul.

 

 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu